Üniversite Öğrencileri Para Kazanmak İçin Neler Yapabilir?

Üniversite Öğrencileri Para Kazanmak İçin Neler Yapabilir?

Bir üniversite öğrencisi olarak; özellikle son derece kısıtlı bir bütçeyle yaşarken etrafınızı saran pek çok harcamayla, finansal istikrara sahip olmak zor olabilir. Sosyalleşme giderleriniz ya da tüm faturaların yanında o çok istediğiniz bir çift sneaker’ı nasıl karşılayacaksınız?

Para yönetiminin çok sıkıcı bir mesele olabileceğini anlıyoruz, ancak zamanınızı ve yaratıcılığınızı kullanarak ek gelir elde edebilirsiniz.

İşte üniversite öğrencileri için para kazanma fikirleri:

Seminer Düzenlemek ve Eğitim Organizasyonları Yapmak

Yaratıcılığınızı ve üretkenliğinizi kullanarak da para kazanabileceğinizi biliyor muydunuz? Eğer aklınızda yaratıcı olduğunu düşündüğünüz bir fikir varsa; seminer düzenlemek, belirli alanlarda eğitim organizasyonları yapmak ya da bu organizasyonlar için bilet satmak harika bir seçenek olacaktır.

Seminer ve eğitim organizasyonlarına dair aklınızdaki fikri www.genclikduragi.com adresi üzerinden iletişime geçerek paylaşabilir; organizasyonları birlikte planlayabilirsiniz. Birlikte üreteceğiniz seminer ve eğitim organizasyonlarını duyurup satışından gelir elde edebilirsiniz. Gelirin yanında üniversite eğitimi sonrası atılacağınız iş yaşamı için de oldukça fayda sağlayacaksınız. İş hayatında sizi bekleyen ekip çalışmasını, ekip ruhunu, kişiler arası iletişimi, müşteri/danışan ilişkilerini, topluluk önünde konuşmayı ve proje üretmeyi tecrübe edebilir; network ağınızı genişletebilirsiniz.

Bilişim Destek

Üniversite kampüslerinde asla yeterli BT desteği yoktur. Bir bilgisayar çöktüğünde ne yapacağını veya sorunları nasıl gidereceğini bilen biriyseniz, BT desteği olarak çalışmak yandan para kazanmanın kazançlı bir yolu olabilir.

Kampüste, eski moda el ilanları, kartvizitler kullanarak haberi duyurabilir veya liste sunucularına ve kampüs iş panolarına yayabilirsiniz. Kampüs merkezinde veya kütüphanede, öğrencilerin sabit veya saatlik bir ücret karşılığında yardım için size gelebileceği düzenli “ofis saatleri” oluşturabilirsiniz.

Marka Elçisi

Kampüste (ya da sokakta) atıştırmalık cips ya da enerji içeceği gibi bedava şeyler dağıtan genç insanları tanıyor musunuz? Bu kişiler marka elçileridir; markayı ve belirli ürünleri tanıtmak için şirketler tarafından partilerde, etkinliklerde, kampüste veya şehir çevresinde ücretsiz şeyler dağıtmaları için ücret alırlar. Bu genellikle esnek ve yarı zamanlı bir iştir.

Sosyal Medya Asistanı

Üniversite öğrencileri sosyal medya hayatlarının zirvesindeler ve en yeni araçları biliyorlar. Bunu kendi yararınıza kullanın ve bir sosyal medya asistanı olun. Sorumluluklar bir miktar strateji ve denetim gerektirebilir, ancak çoğunlukla iş; "markalar ve şirketler için Facebook, Twitter ve Instagram gibi platformlarda sosyal medya gönderilerini, Hootsuite ve TweetDeck gibi araçları kullanarak" planlamaktır. Bu iş için ücret (ve unvan), konuma ve sektöre bağlı olarak değişir; aynı

zamanda deneyim ve iletişime de bağlıdır. Aramanızda, "pazarlama asistanı" ve "sosyal medya koordinatörü" gibi benzer işleri kapsayan iş unvanlarını arayın.

Pazarlamacı

Birçok yerde ürün satmak, anketler yapmak ya da bağış toplamak için arama yapma amacıyla açık sözlü ve kararlı genç insanlara ihtiyaç vardır. Çalışma saatleri genellikle akşam, siz dersten çıktığınızda ve insanlar işten eve döndüğünde olan seçenekleri inceleyin.

Sanal asistan

Sanal asistan, kendi ders programı çerçevesinde serbest olarak çalışabilen bir üniversite öğrencisi için iyi bir iştir. Bir sanal asistan; büyük ölçüde idari olan ve seyahat rezervasyonu, organizasyon, kelime işleme, not alma veya deşifre etme, takvimleri koruma, blog gönderilerini biçimlendirme, okuma ve araştırma ve daha fazlasını içerebilen geniş bir sorumluluk yelpazesine sahiptir.

Kendinizi bu iş kolunda konumlandırmak için, beceriklilik, zaman yönetimi ve temel ofis çalışması becerileri gerektiren bu iş için yeteneklerinizi kanıtlayabilecek staj veya işlerde yaşadığınız her türlü idari deneyimi vurgulayın.



Yorumlar

Blog Yazısına Yorum Yapmanız İçin Giriş Yapmalısınız!